Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÝSTRAHA-extremni srážky

12. 9. 2024

Vážení občané,

Holešov se připravuje na extrémní srážky, které podle výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu region zasáhnou ode dneška až do noci z neděle na pondělí. Vzhledem k nepříznivému počasí byly zrušeny všechny kulturní a sportovní akce, za což se omlouváme.

 

Povodňová komise pracuje. Situaci sledujeme a chceme být co nejlépe připraveni. Pohotovost již mají dobrovolní hasiči, městští policisté a pracovníci TAS. Plníme pytle pískem na ochranu proti velké vodě, zajišťujeme techniku, komunikujeme s krajskými orgány i se starosty okolních obcí.

 

Podle výstrahy ČHMÚ by ve Zlínském kraji mohlo napršet až 250 milimetrů srážek na jeden metr čtvereční. Aktuální stav hladiny vodních toků mohou občané sledovat na webu ČHMÚ  nebo na webu Povodí Moravy. Situaci by podle předpovědi navíc měl komplikovat silný vítr. Z toho důvodu bude také od večera 12. 9. až do odvolání platit zákaz vstupu do zámecké obory.

 

Vývoj nelze přesně odhadnout, nicméně lidé bydlící v záplavových oblastech by měli preventivně zabezpečit svůj majetek, vozidla přeparkovat z blízkosti vodních toků na vhodnější místo; cenné věci i důležité dokumenty přemístit do vyšších pater domu, zabezpečit domácí zvířata. Dobré je připravit si evakuační zavazadlo i s doklady a dbát na to, aby mobilní telefon byl nabitý.

 

Není důvod k panice. Chci Vás ubezpečit, že město Holešov dělá maximum pro ochranu svých občanů a jejich majetku. Sledujte prosím aktuální informace na webu a sociálních sítích města. Jsme připraveni pomáhat.

 

Milan Fritz, starosta